Vítejte na webu BARPEX Group s.r.o.

Pokud chcete chcete vyrobit dřevěný dům nebo chatu dle vlastního návrhu, kontaktujte nás na stránkách naší dceřiné výrobní společnosti Wooden House s.r.o. www.woodenhouse.cz Na počítačem řízené CNC lince vám vyrobíme pasivní dvouplášťovou stavbu zateplenou PUR deskami nebo jednoplášť pro běžnou rekreaci.

Díky výhodným cenám dřeva nyní v akci včechny chatky z 28 mm stěnovnic vyrobíme z téměř 2x tlustšího 50 mm materiálu za stejnou cenu. Doprava těchto chatek po ČR zdarma.

 

Jak vybrat rekreační chatu nebo srub?

Rekreační chata nebo srub je krásné místo pro odpočinek a relaxaci. Pokud i vy chcete začít využívat výhod srubové chaty využívat, je třeba nějakou koupit. Poradíme vám, jak vybrat ten pravý srub nebo rekreační chatu!

Chcete i vy novou rekreační srubovou chatu? Pak je třeba začít uvažovat nad tím, jakou zvolit. V opravdu široké nabídce zahradních chat a srobů se lze lehce ztratit. proto jsme pro vás připravili pár tipů, jak vybrat a koupit chatu vhodnou právě pro vás a splňující vaše potřeby.

 

1. Velikost srubu nebo rekreační chaty

Velikost srubu nebo zahradní chaty by měla vycházet hned z několika věcí. První věcí je velikost pozemku a tou druhou vaše potřeby. Je důležité, aby chata přirozeně svým vzhledem zapadala do rázu vašeho pozemku a okolí. Velikost a styl srubové chaty se odvíjí také od vašich potřeb. Pokud chcete chatku pouze na skladování věcí a posezení, pak vám bude stačit zahradní chatka menší velikosti. V případě, že chcete srubovou chatu využívat také k relaxaci a odpočinku, pak zvolte rekreační chatu větší s přestřešením nebo malou terasou. Případně lze volit srubové chaty se zateplením stropu nebo kompletně zateplené pro celoroční využití.

2. Design srubu či chaty

V současné době je nabídka srubových chat, rekreačních a zahradních chatek opravdu široká. Vybrat si tedy chatu podle svého vkusu není žádný problém. V nabídce jsou srubové chaty s terasami, s rovnou střechou, áčkovou střechou, jedním nebo více okny, se spaním v podkroví, patrové sruby atd. Je tedy čistě na vás, jaký design srubové chaty zvolíte. Jediné, co je třeba vzít v potaz je, aby se srubová stavba hodila do rázu vaší zahrady, či pozemku a ladila s okolními domy a chatami.

3. Materiál a střecha

Rekreační chaty jsou většinou vyrobené ze smrkového dřeva. Jiné typy dřeva jsou také k sehnání, jejich cena je ovšem jiná. Panelovou konstrukci mají chatky garážových a méně kvalitních výrobců (konstrukce je pobita palubkami), ideální je konstrukce srubová, kterou mají všechny naše výrobky.

Co se týká střechy, tak i zde je možno vybrat z několika variant. Dříve měla většina srubů a rekreačních chat sedlovou střechu, nyní je v módě pultová střecha. Při výběru střešní krytiny budete vybírat většinou z plechových trapézů nebo asfaltové šindele. Většina lidí se snaží střešní krytinu barevně sladit s okolními stavbami.

4. Dveře a okna srubové chaty

Ač se to může zdát jako maličkost, přesto je volba dveří důležitým rozhodnutím. Myslet byste měli na to, co všechno hodláte v srubové chatě uskladňovat. Většina lidí volí dveře jednokřídlé, které jsou bezpečnější kvůli různým pobertům, ale je třeba myslet na šířku předmětů, které chceme do srubu dostat. Velkým hitem poslední doby jsou chaty s francouzskými okny a dveřmi.

5. Firma

Správné zvolení firmy, u které domek koupíte vám může leccos ulehčit. Jako u všeho není nejlevnější cena zárukou spokojeného užívání. U nás se samozřejmě nikdy nespletete a když si objednáte i montáž, budete určitě spokojeni jako stovky našich zákazníků. Vybírat můžete na stránkách www.woodenhouse.cz nebo na www.chatky-sauny.cz 

Vždy myslete na to, k čemu má srub nebo rekreační chata složit a podle toho volte.  

 

Doprava a montáž
Dovoz a montáž chat a chatek umíme zajistit po celé ČR.
Levné typové chatky i atypy
Můžete si vybrat ze sériových chatek, případně si vymyslet vlastní.
Dbáme na kvalitu
Chaty a dřevostavby jsou vyrobeny z velmi kvalitního severského dřeva.

Kontakt

BARPEX Group s.r.o.

sídlo firmy:
Žirovnická 3133/6
10600 Praha 10

provozovna a hlavní sklad:
Nádražní 304
373 82 Včelná u Českých Budějovic

Tel. 771 153 330
Tel. 604 318 495
E-mail: obchod@chatky-sauny.cz